By Lamp’ten Doğru Aydınlatma Ürünü Seçmenin Püf Noktaları

Aydınlatmalar yaşam alanlarının vazgeçilmez parçalarından bir tanesi. Yaşam alanınızı doğru şekilde aydınlatmak; hem daha huzurlu hissetmenize hem de keyifli bir atmosfer yaratmanıza olanak tanıyor. Peki aydınlatma ürünü seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru aydınlatma ürünü seçmenin püf noktaları nelerdir? By Lamp ekibi, sınırsız seçeneklerle dolu aydınlatma dünyasından aldığı ilham ve deneyimlerini bir araya getirdi ve yaşam alanınızda kusursuz bir hava yaratmak için ihtiyaç duyduğunuz aydınlatmayı bulmanın püf noktalarını sizlerle paylaştı. 


Bir Aydınlatma Sadece Şık Değil, Verimli ve Güvenli de Olmalı!

Aydınlatma ürünlerinin şık olması, evinizin dekorasyonu ile uyum sağlaması, zevkiniz ve tarzınızı yansıtması oldukça önemli! Ama tüm bunların yanı sıra bir aydınlatma ürününde dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise; güvenli ve verimli olmasıdır. Yeterli verim ve kaliteye sahip olmayan aydınlatmalar hem maliyetli olabilirler, hem de fazladan enerji tüketebilirler. Eğer tasarruflu bir aydınlatma ürünü seçmezseniz, elektrik faturanız beklentilerinizin üzerine çıkabilir. Bunun için yaşadığınız atmosferin yapısından, büyüklüğüne, tavan yüksekliğinden metrekaresine kadar pek çok şeyin göz önünde bulundurulması ve kaliteli ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. 


Yaşam alanlarınız için uygun boyutta ve formda aydınlatma ürünleri seçmeyi başarabilirseniz,  hem yeterli aydınlığı sağlar ve odanızın her köşesine ferahlık getirebilirsiniz, hem de güvenlik ve tasarruf problemleri yaşamazsınız. Özellikle avize, sarkıt, duvar lambası gibi sabit aydınlatma ürünlerini seçerken, yaşam alanının büyüklüğü hakkında detayları biliyor olmanız ve bu büyüklüğe uygun tasarımlara sahip aydınlatmaları seçmeniz en doğru seçenek olacaktır. Ayrıca aydınlatmalarda kullanılan ampullerin yeterli miktarda ışık sağlaması ve doğru noktalara yansıma yapması da dikkat etmeniz gereken diğer noktalar... Ampulün yüksek ışık saçması ve gözünüze ya da televizyona yansıması, zamanla  rahatsızlık ve huzursuzluk yaratabilir. Bu sebeple gerekirse deneyimli kişilerden fikir almaktan çekinmeyin ve onlarla yaşam alanınız hakkındaki detayları paylaşmayı unutmayın. By Lamp ekibi evinizin dekorasyonu ve boyutlarına uygun aydınlatma ürününü bulabilmeniz için sizlere yardımcı olabilir.


Ek Aydınlatmaların Gücünden Faydalanın! 

Yaşam alanınızdaki sabit aydınlatmalar istediğiniz atmosferi yaratmaya yeterli değil mi? Muhtemelen değil!  Bu noktada abajurlar, lambaderler, masa lambaları ve gece lambaları gibi alternatif aydınlatma ürünlerinden yardım almak gerekebilir. Sadece evinizde değil, ofisinizde de masanıza iliştirmek için ilham yaratan bir masa lambası seçmeniz gerekebilir. Yine çalışma masasında motivasyonu arttıran ve rahat şekilde konsantre olmanızı sağlayan bir masa lambasına ihtiyacınız olabilir. Ayrıca çocuk odalarında da sabit aydınlatmalar dışında; gece lambası gibi diğer aydınlatmalara yer vermek çocuğunuzun uyku verimini önemli ölçüde etkileyecektir. Özellikle de bebek odası lambaları özenle seçilmeli ve güvenli bir ortam yarattığından emin olunmalı. 


Bu durumda sabit aydınlatmaları seçerken, ek aydınlatma ürünlerine de göz atmanız ve bu iki farklı aydınlatma ürünü arasındaki dengeyi doğru şekilde ayarlamanız en doğrusu olacaktır. Avize seçerken lambaderlere de göz atmayı ihmal etmeyin. Farklı renk ve formlardaki ampullerin, yaşam alanınızda birbiriyle uyumlu şekilde yer almasına özen gösterin. Nasıl bazen daha aydınlık bir ortama ihtiyaç duyuyorsanız, yine zaman zaman loş bir ortamda dinlenmeye ihtiyacınız olabileceğini göz önünde bulundurun. Kısacası; en huzurlu ve keyifli atmosferi yaratmak için ek aydınlatmaların gücünden faydalanmayı ihmal etmeyin. 


Aydınlatma Teknolojisi ve Trendlerini Takipte Kalın!

Aydınlatma teknolojisi de her geçen gün yenileniyor ve birbirinden farklı yüzlerce aydınlatma tasarımı raflarda yerini alıyor. Bu aydınlatmalar farklı renk ve model seçeneklerine sahip olmanın yanı sıra, gelişen aydınlatma teknolojisinden de faydalanarak üretiliyor. Kimileri nostaljik ve klasik aydınlatma ürünlerini beğeniyor ve tercih ediyor olsa da; günümüzde klasik formda üretilen pek çok yenilenmiş aydınlatma ürününe rastlamak da mümkün. Dahası sadece evimizi aydınlatmak ile kalmayıp atmosferin havasını ve enerjisini de yenileyen pek çok sıra dışı ürün, aydınlatma trendleri arasında yerini alıyor. Örneğin; salgıladığı negatif iyonlar sayesinde atmosferin havasını yenileyen doğal tuz lamba gibi ya da ortamı aydınlatmanın yanı sıra havanın nemlenmesini de sağlayan nemlendiricili lamba gibi pek çok farklı ve hoş seçenekler aydınlatma ürünleri arasında yerini alıyor. 


Son dönemlerin en popüler aydınlatma trendlerinden biri de; müthiş bir hediye seçeneği olarak da kullanılabilen kişiye özel lamba tasarımları… Farklı form ve modeller de aydınlatma ürünleri, özel günler ve farklı özel sebepler düşünülerek, sizin hayalini kurduğunuz formda yeniden dizayn edilebiliyor. By Lamp de bu aydınlatma teknolojisi ve trendleri arasına her gün yepyeni seçenekler ekleyerek, ürün yelpazesini genişletiyor. Tüm bu özel tasarımlara göz atmak ve yepyeni aydınlatmalardan haberdar olmak, yaşam alanlarınızda düşlediğiniz o müthiş atmosferi yaratmanız için harika bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Kısacası; yeni bir aydınlatma ürünü seçerken, aydınlatma teknolojisinin bizlere sunduğu özgün seçeneklere göz atmayı ve trend ürünler hakkında fikir sahibi olmayı ihmal etmeyin.


3 Boyutlu Lambalar ve Dekoratif Aydınlatmalarla Tanışın! 

Evinizin dekoruna uygun aydınlatma ürünü seçmek oldukça önemli ama dekoratif aydınlatmalar ile evinizin dekorunu bambaşka boyutlara ulaştırmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Özel tasarımlarla karşımıza çıkan ve yine popülerliği gün geçtikçe artan dekoratif lambalar, 3 boyutlu ve özel LED teknolojileri ile de karşımıza çıkıyor. Yani 3 boyutlu lamba ve dekoratif aydınlatmalar tek bir ürün içerisinde birleşiyor ve birbirinden keyifli tasarımlara sahip, oldukça özel 3D dekoratif lamba modelleri karşımıza çıkıyor. Özellikle anneler günü, sevgililer günü, doğum günü gibi özel günler için tasarlanan 3 boyutlu lamba seçenekleri özgün birer hediye seçeneği olarak da sıkça tercih ediliyor. Özel teknolojilerle üretilen 3D aydınlatmalar, yansıttıkları özel LED ışık sayesinde; büyüleyici bir görünüme kavuşuyorlar. Tam da bu sebeple illüzyon lambalar olarak anılıyor ve yine hoş bir hediye seçeneği olarak sıkça tercih ediliyorlar.


Bir aydınlatma ürünün sadece atmosferi aydınlatması değil aynı zamanda dekoratif ve sıra dışı olması onu, ister evde ister ofiste kısacası dilediğiniz her yerde kullanma özgürlüğü sunuyor. Ayrıca özel tasarım 3D dekoratif lambalar, hem masa lambası hem de gece lambası olarak yanı başınızda yerini alıyor. Eğer 3 boyutlu lamba ve dekoratif aydınlatmaların sınırsız dünyasını henüz keşfetmediyseniz, daha fazla gecikmeyin! Hemen şimdi 2021’in en güzel aydınlatma ürünlerini keşfe çıkın! Birbirinden hoş modellere göz atın ve bu harika aydınlatma ürünü ile tarzınızı özgürce sergilemenin keyfini sürün. 


By Lamp, aydınlatma dünyasındaki deneyimleri ve sıra dışı tasarımları ile doğru aydınlatma ürünü seçmenin püf noktalarını ve en güzel detaylarını sizlerle paylaştı. Eğer önerilerimizi faydalı bulduysanız bunu bizimle paylaşmayı ve aydınlatma evreninde olup bitenlerden haberdar olmak için gelecek blog yazılarımıza göz gezdirmeyi unutmayın. Aydınlatma ürünlerine dair bilmek istedikleriniz ve tüm sorularınız için yorum bırakabilir ya da canlı destek sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.